2 Bataillon de Commandos

Atoll Electronique

Het 2 Bataillon de Commandos is de Franstalige paracommando-eenheid, gekazerneerd in Flawinne. Het bataljon telt ongeveer 650 militairen.

www.atoll-electronique.com

3 Bataljon Parachutisten

Audium

Het 2 Bataljon Parachutisten is de Nederlandstalige paracommando-eenheid, gekazerneerd in Tielen. Er werken ongeveer 650 militairen.

www.audium.com

68 Compagnie Gevechtsgenie Paracommando

Epos

De Gevechtsgenie Paracommando is één van de steuneenheden van de ParaCommando's. De eenheid is Nederlandstalig en men draagt er de groene baret en bezit dezelfde structuur als een klassieke compagnie gevechtsgenie.

www.dali.dk

Batterij Veldartillerie Paracommando

Epos

De Batterij Paracommando is één van de steuneenheden van de ParaCommando's. De eenheid is Nederlandstalig en men draagt er de groene baret. Sinds 2 maart 2004 maakt 'de Batterij' deel uit van 2A en bezit dezelfde structuur als een klassieke batterij veldartillerie.

www.electrocompaniet.com 

Special Forces Group

Epos

De Special Forces Group, gekazerneerd in Heverlee, is een gespecialiseerde eenheid, met als voornaamste opdracht observatie en informatievergaring. Ze kan ingezet worden op verschillende operatietonelen, in vredestijd, in periode van crisis of oorlog met erg korte voorbereidingstermijnen. Hiervoor werken de Special Forces steeds in kleine teams, sommigen met een specialisatie voor operaties te water of in de lucht. Naast die opdrachten trainen de SF'ers ook de veiligheidsagenten die werken op de Belgische ambassades, overal ter wereld. De training en de opleiding van de elite van de Belgische militairen gebeurt in de eenheid zelf. Er werken ongeveer 160 militairen.

www.epos-acoustics.com

Trainingscentrum voor Commando's

Focal JM-lab

In het trainingscentrum voor Commando's krijgen kandidaat paracommando's hun gespecialiseerde vorming en leren ze de verschillende technieken voor de overschrijding van hindernissen. De eenheid is ook het competentiecentrum voor rotsklimmen, voorklimmen en de functie sniper (scherpschutter). Hiernaast geeft het ook gespecialiseerde cursussen over camouflage, close combat en overleven in alle terrein. ongeveer 180 militairen staan er in voor die vormingen.

www.focal.com 

Trainingscentrum voor Parachutisten

Musical Fidelity

In het trainingscentrum voor Parachutisten leren de kandidaat-paracommando's valschermspringen. Springen uit een ballon, maar ook uit het vrachtvliegtuig C-130 gebeurt steeds volgens een bepaalde procedure, waarbij de veiligheid primeert. Het trainingscentrum beschikt ook over een detachement pathfinders dat instaat voor de afbakening van een parachutage of landingszone. Ook het correct laden van een vrachtvliegtuig en de luchtdropping van materieel behoort tot hun expertisedomein. In totaal werken er ongeveer 280 militairen.

www.musicalfidelity.com