Atohm

Athom

Atohm werd opgericht door Thierry Comte en is gevestigd in het oostelijke deel van Besançon, Frankrijk. Atohm speakers zijn volledig ontworpen en geproduceerd in eigen huis net zoals het meer gekende merk Focal. In feite blijft Atohm een van de weinige kleine fabrikanten die nog hun eigen drivers fabriceren. Atohm verkoopt ook DIY kits waar de eindgebruiker alles zelf moet monteren. Athom maakt ook drivers voor andere Franse luisprekerfabrikanten zoals Triangle, Elipson en Waterval.

www.athom.com

Atoll Electronique

Atoll Electronique

Atoll Electronique is een Frans merk dat in 1997 is opgericht met één doel: Hi-Fi producten op de markt brengen die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben. Er wordt steeds gewerkt met een prima selectie van onderdelen. Het geheel vertoont een minimalistisch maar zeer sober design. De uniformiteit van de behuizingen, op uitzondering van de frontpanelen na, verminderen de kosten. Dit is eveneens het geval bij de verpakkingen, het ontwerp is steeds zeer goed bekeken om op die manier ook de productiekosten ze laag mogelijk te houden. De productie van Atoll is 100% Frans. Het resultaat... kom eens luisteren

www.atoll-electronique.com

Bluesound

Atoll Electronique

Met Bluesound kun je al je favoriete muziek draadloos streamen in compromisloze Hi-Fi kwaliteit. Het geeft een fantastische geluidskwaliteit en handige draadloze mogelijkheden. En heb je een internet verbinding, dan kun je ook luisteren naar muziekservices als Rdio, Qobuz, WiMP én natuurlijk internetradio. De bediening is simpel via een app op je eigen tablet of smartphone (iOS/ Android).

www.bluesound.com

DALI

Epos

Al sinds 1983 ontwikkelt, ontwerpt en produceert DALI luidsprekers met slechts één doel. Het volbrengen van een visie hoe een luidspreker zou moeten klinken. Bij DALI wordt men gedreven door puur enthousiasme en optimisme in het vinden van oplossingen en ideeën voor het produceren van topklasse luidsprekers. DALI luidsprekers worden met liefde ontworpen én met vakmanschap gebouwd in Denemarken (dat door velen wordt beschouwd als de bakermat van luidsprekers). In plaats van massa productie met lange lopende banden wordt iedere DALI luidspreker zorgvuldig door 1 persoon van A tot Z gebouwd. Wanneer DALI schrijft In Admiration Of Music is dat dé filosofie welke ten grondslag ligt aan het ontwerpen en produceren van luidsprekers. Wij houden van muziek! Wij houden van geluid! Daarom streven wij naar het ultieme in muziek reproductie bij ieder DALI product.

www.dali.dk

Davis Acoustics

Epos

Sinds 1986 maakt en ontwerpt Davis Acoustics luidsprekers met de focus op high fidelity producten. Gericht op de meest veeleisende audiofiel heeft Davis Acoustics een complete lijn van producten voor elk budget. Alle ontwerpen zijn erkend door audiofielen, technische tijdschriften alsook door andere luidspreker fabrikanten wereldwijd, Alles wordt op maat ontworpen en geëngineerd. Davis produceert ook luidsprekers voor vele andere branchegenoten. Dit is het echte bewijs van hun passie en nooit eindigende technische vooruitgang. Bij Davis Acoustics blijven ze streven naar het ontwerpen naar de ultieme luisterervaring.

www.davis-acoustics.com

Electrocompaniet

Epos

Het ongeloofelijke succesverhaal van ELECTROCOMPANIET is dat zij 40 jaar geleden begonnen zijn met hun 25 watt versterker die wijd geprezen werd als één van de beste versterkers in de wereld. Vandaag is ELECTROCOMPANIET de leidende Noorse fabrikant van high quality audio equipment dat is ontworpen om u de meest lonende muzikale ervaring mogelijk te brengen in uw eigen huis. Al hun wereldklasse CD-spelers en versterkers zijn ontworpen en geproduceerd in hun state of the art bedrijf in Noorwegen en worden geëxporteerd in meer dan 50 landen doorheen de wereld.

www.electrocompaniet.com 

Focal

Focal JM-lab

Focal is een Franse luidsprekerfabrikant die bekend staat voor één van de allerbeste hoogunits die momenteel te verkrijgen is, namelijk de beryllium tweeter. Deze werd oorspronkelijk voor de Utopia series ontwikkeld. Ondertussen profiteren de Electra, Profile, Chorus 800 en 700 series van deze inverted dome technolgie alleen met goedkoper materiaal zoals alluminium-magnesium. Luidsprekers die geen voorkeur hebben voor een genre met een neutraal middengebied, strak en gecontroleerd laag en een sprankelende dynamische hoogweergave. De productie van Focal is 100% Frans

www.focal.com 

NAD

NAD

NAD staat voor New Acoustic Dimension: het merk dat al meer dan 40 jaar boven aan het verlanglijstje staat van de muziek- en video-liefhebbers, die hogere eisen aan de componenten van hun hifi installatie stellen. Waarom zij uitgerekend voor NAD kiezen? Omdat NAD Hifi speciaal vóór hen ontwikkeld werd dóór andere muziekliefhebbers. En omdat de AV-apparatuur voor film- en tv-fans ontworpen werd door mensen, die daar ook van bezeten zijn

www.nadelectronics.com

Siltech

NAD

Siltech wordt uitsluitend in Nederland gemaakt door een hecht team van ervaren technici. Ze worden geleid door Edwin Rynveld, die niet alleen Siltech heeft opgericht meer dan 30 jaar geleden, maar die voortdurend zijn kabel know-how heeft geleverd op het gebied van de medische wetenschap en luchtvaart (Boeing!). Siltech is van mening dat het maken van een klasse-kabel gebaseerd is op wetenschap, vakmanschap, exploratie, een beetje improvisatie en, natuurlijk, een beetje geluk als de kers op de taart. Daarom is elk Siltech product  'made in Holland' en nergens anders.

www.siltechcables.com

Solid Tech

NAD

Sinds 1995 is het doel van Solid Tech het construeren en vervaardigen van audioracks die het mogelijk maken een optimale ontkoppeling t.o.v. de vloer van de luisterruimte te creëren. Hierbij streeft Solid Tech naar het allerhoogste niveau. High-end performance made at affordable price.

www.solid-tech.net

SPL

NAD

Sinds meer dan 30 jaar ontwikkeld SPL (Sound Performance Lab) professionele audio-apparaten voor muziek, film, multimedia en hifi. Opnamestudio's over de hele wereld vertrouwen op de uitstekende geluidskwaliteit van SPL. In de Professional Fidelity series noemen ze deze onovertroffen technologie "Voltair". Het laat je muziek ervaren op hetzelfde niveau als de mastering engineer.

www.spl.info

Supra Cables

Supra Cables

Supra Cables uit Zweden is een kabelfabrikant die al meer dan 30 jaar high quality kabels maakt. In competitie met andere, vaker veel duurdere producten heeft Supra een indrukwekkend aantal awards over de hele wereld gewonnen. Supra word erkend in de hele wereld voor zijn no-nonsense kwaliteitsproducten. De kabels van Supra worden volledig door hun eigen productieeenheid in Zweden vervaardigd. Als u aan het kijken bent voor echte Hi-Fi, High End cables, dan is Supra definitief uw keuze.

www.jenving.se

TEAC

Supra Cables

In 1953 richtte Katsuma Tani de Tokyo Television Acoustic Company op. Kort daarna werd de naam veranderd in Tokyo Electro-Acoustic Company. De bekende merknaam TEAC is samengesteld uit de vier eerste hoofdletters van deze firmanaam. Vanaf het begin heeft TEAC onophoudelijk bijgedragen aan de ontwikkeling op het gebied van het opnemen van muziek en het bewaren van de opnames. In vele fascinerende producten die in de afgelopen 50 jaar op één andere manier uw pad hebben gekruist speelt TEAC een rol. De muziek die u via uw hifi systeem weergeeft is namelijk vrijwel zeker opgenomen in een studio waar TEAC (Tascam) apparatuur werd gebruikt. Als HiFi merk levert TEAC hoogwaardige audioapparatuur in mini formaat. Een specialisme dat door de jaren heen is gerijpt tot een autoriteit onder de mini hifi systemen. Degelijkheid en bedieningsgemak gaan hand in hand met een zeer goede geluidskwaliteit.

www.teac.eu